SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.40 special issueEvolution of production and marketing of traditional qualified products from sheep and goat (2003-2012)Sensory evaluation of Bísaro pork meat products author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


Revista de Ciências Agrárias

Print version ISSN 0871-018X

Abstract

TEIXEIRA, Alfredo. Qualidade da carcaça e carne: Tendências e preferências. Rev. de Ciências Agrárias [online]. 2017, vol.40, n.spe, pp.431-440. ISSN 0871-018X.  https://doi.org/10.19084/RCA16209.

São apresentados os dados sobre a evolução da produção de carne a nível mundial e as últimas tendências e preferências em termos de qualidade das carcaças produzidas e da carne. Neste sentido discutem-se as últimas tendências para encontrar métodos objectivos e precisos para a avaliação e classificação da qualidade da carcaça, bem como do acesso ao conhecimento dos principais factores e características determinantes da qualidade da carne.

Keywords : carcaça; carne; qualidade; avaliação.

        · abstract in English     · text in Portuguese     · Portuguese ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License